четвер, 12 січня 2023 10:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Захарова розродилася новою брехнею про Україну й НАТО

Захарова розродилася новою брехнею про Україну й НАТО
Опублікували нову порцію брехні від кремлівських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 12 січня.

Прессекретарка міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова поширює чергову дезінформацію про безпеку в Європі, повідомила у четвер пресслужба ЦПД в Telegram.

"Безпека в Євро-Атлантиці, порушуючи всі зобов'язання в рамках ОБСЄ, розглядається через призму протидії Росії, збільшення постачання озброєння київському режиму, підвищення мобільності на європейському театрі воєнних дій та подальшої експансії НАТО", – заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломати РФ "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні

Посол Ірану в РФ Казем Джалалі заявив, що корінь кризи в Україні, на думку Тегерану, криється у підбурювальних діях НАТО й Заходу. Це – маніпуляція, попереджає РНБО.

"Однак ми не вважаємо військову конфронтацію шляхом урегулювання конфлікту. Тому встановлення перемир'я та концентрація на шляху демократичного рішення необхідні", – ідеться в повідомленні.

Тим часом ворожі засоби масового інформування назвали "театральною постановкою плани Польщі передати танки Leopard Києву":

"На фронт це ніяк не вплине, а акція потрібна для демонстрації підтримки України в її шляхетній боротьбі проти російської агресії. Вирішальної переваги вони Україні не створять".

Відносини НАТО з Російською Федерацією залишаться напруженими навіть коли війна в Україні закінчиться. Ситуація з безпекою в Європі змінилася назавжди, і це слід визнати, заявив 8 січня генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберґ на конференції з безпеки у Селені.

Зараз ви читаєте новину «Захарова розродилася новою брехнею про Україну й НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі