середа, 11 січня 2023 10:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Дипломати РФ "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні

Дипломати РФ "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 11 січня.

Посол Російської Федерації у Сполучених Штатах Америки Анатолій Антонов поширює нову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у середу пресслужба ЦПД в Telegram.

"Рішення США організувати курс навчання Збройних сил України роботі з Patriot є підтвердженням де-факто участі Вашингтона в українському конфлікті на боці нацистських злочинців із Києва. Справжня мета Америки – завдати РФ якомога більшої шкоди на полі бою руками українців", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропагандисти РФ осоромилися новими вкидами про "жертв" НАТО і "кишенькових фашистів"

Маніпуляцію поширили також у дипмісії России при ООН. Там звинуватили Захід у "подвійних стандартах" через реакцію на ситуацію в Бразилії, зазначивши:

"Хто на Заході виступив на підтримку законного президента України Віктора Януковича, засудивши при цьому місцевих націоналістів? Ніхто. Європейські лідери відразу легітимізували радикалів, які незаконно прийшли до влади".

Водночас російські засоби масового інформування заявили, що тимчасово захоплений окупантами Маріуполь на Донеччині начебто "оживає". Це – маніпуляція, попереджає РНБО.

"У місті йде будівництво та прибирання. За допомогою підрядних організацій з Росії місцева влада позбавляється слідів запеклих боїв. До вцілілих будинків повертаються жителі", – дезінформують пропагандисти.

У тимчасово захопленому росіянами Маріуполі Донецької області окупаційна "влада" почала видавати "ордери" з укладанням договорів оренди на квартири маріупольців, які перебувають в евакуації. Задекларовані наміри щодо офіційного мародерства Росією стали реальністю, повідомив 10 січня радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Зараз ви читаєте новину «Дипломати РФ "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі