субота, 10 лютого 2024 20:44

Який чай можна заварювати п'ять разів

Який чай можна заварювати п'ять разів
З кожним разом новий аромат: назвали чай, який можна заварювати до п'яти разівФото: pinterest

Зелений чай можна заварювати кілька разів. З кожним наступним приготуванням буде новий смак, аромат і колір.

Заварювати зелений чай можна мінімум п'ять разів. Деякі сорти - до восьми.

Ароматний напій має антиоксидантні властивості. До того ж він тонізує і бадьорить. Його краще приймати в першій половині дня.

Як приготувати зелений чай

Ідеально обрати свіжу, м'яку воду першого нагріву, яку раніше не кип'ятили.

Постарайтеся не використовувати чашки, які легко вбирають запахи. Сторонні домішки можуть зіпсувати смак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали чай без кофеїну, який радять випивати перед сном

Краще готувати у скляному посуді. Тоді зможете насолодитися не лише смаком, але і неповторною грою відтінків і переливів, які будуть змінюватися з кожною наступною заваркою. Обов'язково прогрійте посуд, обдавши його кілька разів окропом. Це дозволить аромату краще розкритися.

Який чай не заварюють по кілька разів

Натомість чорний чай можна заварювати лише один раз. Він з першого разу віддає всі антиоксиданти і корисні мікроелементи. Також повторно заварювати не варто чай в пакетиках.

Зелений чай – це потужний антиоксидант, який підвищує працездатність, очищує організм від токсинів та вільних радикалів, а також зміцнює імунну, серцево-судинну та нервову системи. Проте ці переваги може відчути не кожен. Річ у тім, що щодо вживання цього напою є певні протипоказання.

Зелений чай містить чимало кофеїну, що перешкоджає засвоєнню фолієвої кислоти. Тому його не варто пити людям із глаукомою чи гіпертонією, а вагітним треба бути обережними. Якщо дуже хочеться, не робіть міцну заварку.

Зараз ви читаєте новину «Який чай можна заварювати п'ять разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі