пʼятниця, 19 серпня 2022 17:30

За кордон випускатимуть на сім днів – Кабмін назвав категорію громадян

За кордон випускатимуть на сім днів – Кабмін назвав категорію громадян
Щоб виїхати за кордон, потрібно подати заявку на порталі "Дія", сказали в уряді. Фото: Facebook.com/DPSUkraine

Представникам українського бізнесу, які офіційно виплачують зарплату і не мають заборгованості з податків та зборів, дозволять виїжджати за кордон.

Відповідне рішення уряду набуде чинності з 1 вересня. Про це заявила перша віцепрем'єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко, повідомляє "ТСН".

"З 1 вересня бізнес, який сплачує офіційно зарплату, який не має заборгованостей по податках і зборах перед бюджетом, у якого середня зарплата – не менше 20 тисяч гривень, 10% штатної чисельності (але не більше 10 людей) матимуть змогу виїжджати за заявкою роботодавця", – сказала Свириденко.

За словами міністерки, це – важливий крок, необхідний для бізнесу – щоб працівники мали змогу брати участь у міжнародних заходах, підписувати ділові контракти і повертатись до України для того, щоб розвивати свій бізнес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові облігації можна буде придбати за півтори хвилини

Термін, на який можна буде залишити Україну, становитиме до семи днів включно.

Щоб виїхати за кордон, потрібно подати заявку на порталі "Дія", сказала Свириденко.

15 серпня Верховна Рада продовжила воєнний стан на 90 днів – до 21 листопада. На період дії воєнного стану громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років заборонено виїзд за межі країни.

Державна прикордонна служба України відповіла на запитання щодо перетину чоловіками кордону під час війни.

У серпні Міністерство закордонних справ визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів. Це зробили, бо паспорти вчасно не повернули на зберігання, попри неодноразові прохання міністерства.

Зараз ви читаєте новину «За кордон випускатимуть на сім днів – Кабмін назвав категорію громадян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі