пʼятниця, 19 серпня 2022 05:10

Військові облігації можна буде придбати за півтори хвилини

Військові облігації можна буде придбати за півтори хвилини
Питання швидкої купівлі ОВДП вирішать найближчими тижнями. Фото: НБУ

Облігації внутрішньої державної позики незабаром можна буде придбати через застосунок "Дія".

Таким чином громадяни матимуть можливість допомогти країні з фінансуванням дефіциту державного бюджету. Про це розповів заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма в ефірі телемарафону.

"Ми запропонуємо цифровий продукт, де через "Дію", в кілька кліків, кожен громадянин України зможе купити військові облігації. Купівля займе не більше ніж 1,5 хвилини", – сказав заступник керівника ОП.

Питання швидкої купівлі ОВДП вирішать найближчими тижнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки доступних кредитів взяли українці – назвали цифру

Держоблігації зацікавлять населення, оскільки мають вищу ставку, ніж депозити у комерційних банках. Також є вищою надійність, сказав Шурма.

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що гривню варто вкладати у військові облігації. Це збереже гроші під час війни й високої інфляції.

Військові облігації – це боргові цінні папери. З їхньою допомогою отримують кошти для фінансування держави й армії в умовах війни. Україна на 100% гарантує виплати за цими облігаціями.

Цього тижня Верховна Рада збільшила видатки на оборону.

Аби не допустити дефолту іноземні кредитори відгукнулися на прохання України й заморозили на два роки виплати за міжнародними облігаціями майже на $20 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Військові облігації можна буде придбати за півтори хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі