четвер, 12 травня 2016 11:26

ВРУ сьогодні має шанс врятувати Київ від заторів - Сагайдак

 

Навести лад на автодорогах, паркувальних майданчиках та тротуарах столиці допоможе зареєстрований у Верховній Раді під №3584 законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері паркування транспортних засобів".

У цьому впевнений заступник голови КМДА Ілля Сагайдак.

"Сьогодні на пленарному засіданні парламенту буде розглянуто проект 3584, який передбачає впорядкування паркувального простору не тільки нашої столиці, а й всієї України. Також, цей проект забезпечить надходження від паркування до місцевих бюджетів. Законопроект потрібен місту, потрібен киянам, потрібен Україні, і, насамперед великим містам із суттєвим навантаженням на транспортну інфраструктуру", - наголосив Сагайдак.

Заступник голови КМДА також зазначив, що існуюча система паркування транспортних засобів має і законодавчі, і організаційні вади. Та не відповідає ні потребам учасників дорожнього руху, ні вимогам населення, ні європейським стандартам у цій сфері.

"Водії часто не оплачують послуги з паркування, через те що фактично у нас відповідальність за несплату лише на папері, адже інспектор КП "Київтранспарксервіс" не має жодних повноважень примусити водія пред'явити своє посвідчення. Відсутність належної відповідальності за недотримання правил, нажаль, стимулює їх порушувати і водії залишають власні автомобілі у хаотичному порядку. Як наслідок – безлад, затори, втрати часу законослухняними громадянами, збої в роботі громадського транспорту, економічні збитки від простою в пробках, забруднення повітря тощо. Паркувальники раз-у-раз самі не проти "похімічити" з тими мізерними надходженнями коштів за паркування, адже сама система готівкового розрахунку між водієм та паркувальником створює можливості для маніпулювання та провокує інспектора на пошук шляхів спрямування оплати за паркування повз місцевої скарбниці до власної кишені. Як наслідок – кошти, сплачені за паркування, не доходять до бюджету міста", - каже Сагайдак.

За його словами, основними ідеями проекту 3584 є запровадження режиму фото-, відеофіксації правопорушень, який, в свою чергу, допоможе притягувати до адмінвідповідальності за порушення правил паркування, зупинки, стоянки автівки особи, за якою вона зареєстрована. Також інспекторів паркувального простору буде наділено повноваженнями щодо розгляду справ про адмінправопорушення та вони зможуть здійснювати тимчасове затримання авто.

"У законопроект включається автоматизація усіх процесів у сфері паркування за допомогою спеціальної комп'ютерної системи та заборона готівкового розрахунку між водієм та інспектором паркувального простору. Крім цього, пропонується надати інспекторам паркувального простору право здійснювати тимчасове затримання автотранспорту шляхом евакуації та доставки для зберігання на спецмайданчик чи стоянку за умови, що розміщений автомобіль суттєво перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеці руху, а також у разі паркування на місцях для інвалідів", - додав Сагайдак.

Нагадаємо, законопроект №3584 про вдосконалення відносин у системі паркування був підтриманий Комітетом ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та рекомендований до прийняття за основу.

Зараз ви читаєте новину «ВРУ сьогодні має шанс врятувати Київ від заторів - Сагайдак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі