субота, 01 липня 2023 01:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Військовослужбовці РФ за наказом Шойгу добивають "вагнерівців" в Україні

Військовослужбовці РФ за наказом Шойгу добивають "вагнерівців" в Україні
"Вагнерівців" добивають в Україні. Фото: Українська правда

З 25 червня розпочалася фізична ліквідація "вагнерівців" на тимчасово окупованих територіях Донецької та Запорізької областей.

За наказом міністра оборони РФ Сергія Шойгу з них створюють окремі штурмові загони "смертників" і відправляють відбивати втрачені росіянами позиції, повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД) при Раді національної безпеки і оборони України.

Навіть якщо штурми були вдалими, ці позиції "накривають" з артилерії російської армії. За попередніми даними, тільки за дві доби втрати від такого "підходу" перевищили 50 людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська ФСБ отримала наказ вбити Пригожина ‒ Буданов

В ЦПД пояснили, що це супроводжується намірами РФ взяти під контроль "вагнерівців" в Африці та на Близькому Сході. Кремль планує зробити ребрендинг компанії з призначенням нових очільників

Один із заступників міністра закордонних справ РФ особисто повідомив президенту Сирії Башару Асаду, що підрозділи ПВК більше не діятимуть самостійно.

"Чи втратить ватажок ПВК "Вагнер" остаточний контроль над своєю армією бойовиків, або боротьба за владу лише перейде на новий рівень, поки невідомо. Проте режим Кремля отримав найсильніший удар у спину, який став першим практичним етапом демонтажу путінської системи", – повідомили в ЦПД.

Кремль намагається встановити контроль над бойовиками ПВК "Вагнера" після їхнього збройного заколоту.

Спочатку російська влада взялася за "вагнерівців", які воюють за кордоном.

Націоналізація "Вагнера", ймовірно, допоможе Міністерству оборони РФ включити бойовиків до регулярних Збройних сил за допомогою контрактів.

Зараз ви читаєте новину «Військовослужбовці РФ за наказом Шойгу добивають "вагнерівців" в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі