пʼятниця, 30 червня 2023 05:40

Російська влада намагається націоналізувати ПВК "Вагнер" – ISW

Російська влада намагається націоналізувати ПВК "Вагнер" – ISW
Російська влада взялася за "вагнерівців", які воюють за кордоном. Фото: Sputnik

Кремль намагається встановити контроль над бойовиками ПВК "Вагнера" після їхнього збройного заколоту.

Спочатку російська влада взялася за "вагнерівців", які воюють за кордоном, йдеться у звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПВК "Вагнер" продовжує вербувати найманців

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Вершинін вилетів у Дамаск, щоб повідомити президента Сирії Башара Асада, що ПВК більше не діятиме як незалежна організація в Сирії. І що найманці "Вагнера" прибули на російську військову базу в Латакії.

Представники МЗС Росії також повідомили президенту Центральноафриканської Республіки Фостену-Арканжу Туадере та керівництву Малі, що "вагнерівці" продовжать діяти у їхніх країнах.

Націоналізація "Вагнера", ймовірно, допоможе Міністерству оборони РФ включити бойовиків до регулярних Збройних сил за допомогою контрактів.

ISW також повідомляє, що нещодавні супутникові знімки зафіксували активне будівництво нової бази ПВК "Вагнер" в Осиповичах, Білорусь.

У Росії засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 24 червня з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Загони ПВК "Вагнер" увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

В результаті попередніх домовленостей із російською владою "вагнерівці" повинні передислокуватися до Білорусі, передати Міноборони РФ важку артилерію та за бажанням підписати контракти з військовим відомством РФ.

Зараз ви читаєте новину «Російська влада намагається націоналізувати ПВК "Вагнер" – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі