понеділок, 20 березня 2023 13:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Візит Сі Цзіньпіна до Москви: Київ виступив із вимогою

Візит Сі Цзіньпіна до Москви: Київ виступив із вимогою
Голова КНР Сі Цзіньпін стане першим світовим лідером, який зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним після видачі ордера на його арешт. Фото: facebook.com/MIDRussia

Україна вимагає від Російської Федерації виведення усіх окупаційних військ зі своєї території на тлі візиту президента Китаю Сі Цзіньпіна до Москви.

Позицію Києва озвучив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов у Twitter 20 березня.

"Пункт перший і головний – капітуляція або виведення російських окупаційних військ з території України згідно з нормами міжнародного права, Статуту Організації Об'єднаних Націй. З метою відновлення суверенітету, незалежності і територіальної цілісності", – наголосив Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США розповіли про побоювання щодо зустрічі Сі Цзіньпіна й Путіна

На його думку, перераховане вище стане формулою успішної реалізації "мирного плану" Пекіна.

Уранці 20 березня Сі Цзіньпін прибув у Росію. Офіційний візит триватиме три дні. Голова КНР стане першим світовим лідером, який зустрінеться з диктатором Володимиром Путіним після видачі ордера на його арешт.

За підсумками зустрічі з Путіним запланована телефонна розмова китайського лідера із президентом Володимиром Зеленським.

По прибуттю в РФ Цзіньпін заявив, що очікує від візиту "нового імпульсу в російсько-китайських відносинах". Також каже, що Китай готовий разом з Росією "стояти на варті світопорядку, що ґрунтується на міжнародному праві", цитують його росЗМІ.

Напередодні лідер КНР опублікував статтю, в якій назвав війну "тотальним загостренням української кризи".

Зараз ви читаєте новину «Візит Сі Цзіньпіна до Москви: Київ виступив із вимогою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі