четвер, 25 січня 2024 18:51

Військовозобов'язаний Арестович уникнув запитання, як виїхав за кордон

Військовозобов'язаний Арестович уникнув запитання, як виїхав за кордон
Колишній радник Офісу президента виїхав за кордон. Фото: YouTube

Колишній позаштатний радник Офісу президента 48-річний Олексій Арестович мешкає у Сполучених Штатах Америки в Нью-Йорку.

Він ухилився від запитання, як виїхав з України. Про це повідомили НВ з посиланням на інтерв'ю Арестовича YouTube-каналу "ОЛИЦЬКА".

В інтерв'ю він заявив, що виїхав законно, але на яких саме підставах - не розповів.

"Якось виїхав. Законно, звичайно", - коротко він відповів на запитання журналістки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арестович-душитель і "скажені поруки" Коломойського - найкращі меми тижня

Арестович розповів, що "проблем на кордоні не було", а до США він приїхав на запрошення як "незалежний експерт з українського питання".

"Давайте так: у мене є кілька програм, у яких я брав участь. Ми знаємо, наскільки проблематизована допомога Україні. Можна сказати, що моя діяльність мала певну причетність до того, щоб Україні надали наступний транш допомоги", - сказав.

Колишній позаштатний радник орендує житло у районі Central Park в Нью-Йорку. На уточнювальне запитання, навіщо йому такі витрати, Арестович відповів:

"По-перше, я не бідна людина. По-друге, це з міркувань безпеки. Тут режим безпеки набагато кращий, ніж у будь-якому іншому районі. По-третє, це рекомендації приймаючої сторони, скажімо так. Їм так простіше, щоб я був тут. У нас набагато простіша квартира, ніж у Києві. На два місяці я можу дозволити собі таке. Якби я жив тут постійно, я б в іншому місці шукав, бо дорогувато".

Олексій Арестович був позаштатним радником Офісу президента з 2020 по 2023 рік.

Торік у вересні в мережі з'явилося відео з семінару Арестовича, де він, говорячи про жінок, заявив: "От скажіть, що хочеться зробити із цими істотами? Придушити. Причому душити, не відпускаючи".

Після цього народна депутатка Інна Совсун написала на нього заяву до правоохоронних органів за кримінальною статтею - ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію.

Поліція розпочала досудове розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Військовозобов'язаний Арестович уникнув запитання, як виїхав за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі