четвер, 12 жовтня 2023 21:37

Правоохоронці почали розслідування щодо Арестовича. Може сісти на 2-3 роки

Правоохоронці почали розслідування щодо Арестовича. Може сісти на 2-3 роки
На своїх закритих "психологічних семінарах" Олексій Арестович назвав жінок "істотами", яких "хочеться душити. Фото: facebook.com/sovsun.inna

Правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо заяви на колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича після його скандального висловлення про жінок.

Зокрема, на своїх закритих "психологічних семінарах" він назвав жінок "істотами", яких "хочеться душити. Про це повідомила народна депутатка від "Голосу" Інна Совсун у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Час закінчувати з цим "цирком". На Арестовича написали заяву до поліції

Тепер поліція проводитиме розслідування, каже депутатка. Окрім того, справу скерували до Київської міської прокуратури.

"Якщо справу доведуть до логічного завершення, це буде важливий для України прецедент, доказ, коли закон один для всіх, і безкарність - більше не норма", - переконана депутатка.

Нацполіція у відповіді на запит зазначила, що відомості внесли до ЄРДР через ознаки правопорушення за статтею ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства та жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість і дискримінацію.

Санкція статті передбачає до 5 років обмеження волі або штраф.

Минулого місяця в мережі з'явилося відео з семінару Олексія Арестовича, де він, говорячи про жінок, заявив: "От скажіть, що хочеться зробити із цими істотами? Придушити. Причому душити, не відпускаючи".

Після цього народна депутатка Інна Совсун написала на нього заяву до правоохоронних органів за кримінальною статтею - ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію.

Також нещодавно Арестович в ефірі YouTube-каналу російської письменниці Юлії Латиніної обізвав секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова "чучелом".

Зараз ви читаєте новину «Правоохоронці почали розслідування щодо Арестовича. Може сісти на 2-3 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі