субота, 19 березня 2022 19:47

Відбудова країни або "обмінний фонд": розповіли, що робитимуть з полоненими росіянами

Відбудова країни або "обмінний фонд": розповіли, що робитимуть з полоненими росіянами
В МВС повідомили, що робитимуть з полоненими російськими військовослужбовцями. Фото: ukrinform

Російських військовополонених використовуватимуть для відбудови України, або як "обмінний фонд".

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає "РБК-Україна".

"Україна діє чітко відповідно до міжнародних норм гуманітарного права, зокрема Женевської конвенції, яка є невід'ємною частиною національного законодавства України. Безумовно, зазначені полонені будуть максимально використані надалі для відновлення економічного потенціалу нашої країни й, можливо, як обмінний фонд", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Поки Путін не здохне – нічого не скінчиться": як вокзал у Львові став форпостом для сотень тисяч утікачів від війни

Єнін наголосив, що Україна зобов'язується утримувати військовополонених відповідно до ратифікованих норм міжнародного права.

На сьогодні офіційно в українському полоні перебувають 562 російських військових, при цьому Росія не розкриває кількість українських військовополонених.

Біля 14,4 тис. солдатів утратила Росія із початку широкомасштабного вторгнення в Україну. ЗСУ знищили 466 танків.

Найбільше серед броньованої техніки окупанти "загубили" бойових машин – 1470. Також за дні війни українці утилізували 95 літаків та 115 гелікоптерів загарбника.

Зараз ви читаєте новину «Відбудова країни або "обмінний фонд": розповіли, що робитимуть з полоненими росіянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі