середа, 14 липня 2010 10:54

В Україні продають "старі" партії

В Україні продають "старі" партії
Закон, що забороняє висувати кандидатів у депутати партійним осередкам, зареєстрованим менше ніж за рік до виборів, може призвести до зростання попиту на "старі" але маловідомі партії.

Як відзначає газета
"Дело", у ролі покупців виступлять регіональні лідери та політичні сили.

"У бажаючих взяти участь у виборах, але втратили в результаті прийняття закону N 6601 свою регіональну структуру, немає іншого виходу, крім як формально висуватися від інших політичних сил, яким закон дозволяє брати участь у виборчій кампанії", - упевнений голова Комітету виборців України Олександр Черненко .

Інформацію про інтерес до "старим", але маленьким партіям підтвердив лідер партії "Нова сила" Юрій Збітнєв: "Посередники, які представляли одну з популярних позапарламентських політичних сил, озвучували в своїй пропозиції суму від $ 500 тис. до $ 700 тис". Політик додав, що розкид цін на ринку політичних партій, за його інформацією, становить від $ 300 тис. до $ 1 млн.

За інформацією видання наібльшую активність на ринку проявляє партія Арсенія Яценюка "Фронт змін", оскільки відповідно до нового закону левова частка нових осередків партії не зможе взяти участь в кампанії. Помірну активність виявляють інші новачки - "Сильна Україна" та "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.
Зараз ви читаєте новину «В Україні продають "старі" партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі