середа, 25 жовтня 2023 22:20

В Україні різко впали темпи мобілізації

В Україні різко впали темпи мобілізації
Після рішення звільнити всіх начальників обласних ТЦК темпи мобілізації знизились, сказав Сергій Рахманін. Фото: pravda.com.ua

Після кадрових змін керівництва обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки темпи мобілізації у деяких областях суттєво знизились.

Про це сказав народний депутат, член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін в інтерв'ю "Українська правда".

"На якомусь етапі у нас були аутсайдерами по поповненню мобілізаційного ресурсу західні регіони і Одеська область (зокрема, через корупційний фактор). А були регіони, де цей план виконувався на 80%, 90%, 95%. Зараз же, наприклад, є регіони, де раніше відсоток був 80, тепер - відсотків 10", - сказав Рахманін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Служба за контрактом: назвали суми грошового забезпечення і пільги

На думку нардепа, "висмикувати бойових офіцерів і ставити їх на чолі ТЦК" було нелогічно.

Зі слів Рахманіна, вони не можуть швидко "вникнути" у суть справ, а так званий транзитний період може займати кілька місяців через ознайомлення з величезною нормативною базою роботи ТЦК.

У серпні президент Володимир Зеленський заявив про рішення Ради національної безпеки і оборони звільнити всіх начальників обласних ТЦК.

17 серпня президент підписав закони про продовження дії воєнного стану і проведення мобілізації на 90 діб - до 15 листопада 2023 року.

Зараз ви читаєте новину «В Україні різко впали темпи мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі