субота, 19 травня 2012 17:34

"У радянські часи до Криму приїздили до 12 млн туристів. Зараз — десь 5", — кримський депутат

"У радянські часи до Криму приїздили до 12 млн туристів. Зараз — десь 5", — кримський депутат
Лев Миримський каже, що у Криму можуть відпочивати і бідні, і багаті. Фото: gazeta.ua

Поки що в Криму немає потрібного рівня сервісу, хоч ціни там європейські. Але якщо дати поштовх, Крим може бути шикарним курортом.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав депутат кримського парламенту, лідер партії "Союз" Лев Миримський.

"Що зробити не складно — треба брати фіксовану суму податків. Із кожного столика, з кожного намету. Реальну, щоб підприємець мав можливість платити цей податок. Якщо до сфери обслуговування підійти так по всій країні, не тільки в Криму, то бюджет точніше плануватиме надходження. Контролювати це повинні депутати місцевих рад. І все має бути прозорим. У Криму найдорожчий регіон — Ялта, а Красноперекопськ — найдешевший. Тож і рівень оподаткування має бути різним", - зазначив він.

За словами Миримського, є два способи покращення сервісу та інфраструктури в Криму.

"Перша — правильна й ефективна податкова політика. Друге — контроль за витратою коштів. Приклад корупції в мерії Сімферополя. На будь-яке замовлення більше 300 тисяч гривень треба проводити тендер. Мерія бере замовлення на 900 тисяч, розбиває його на три підряди по 300 тисяч. Наприклад, реконструкція вулиці Горького. Мерія сказала, що було витрачено 14 мільйонів. Тендер ніхто не проводив. Розбили по 300 тисяч і віддали одній чи декільком фірмам. Це і є корупція", - зауважив політик.

За словами депутата, у Криму можна відпочити як бідним людям, так і багатим.

"Можна відпочити і недорого, і з'їздити в готель "Ореанда" (де зупиняються народні депутати. Найдешевший одномісний номер на добу коштує 1305 грн. — ред.). Тобто структура відпочинку підходить усім групам населення. А на Півночі Африки чи в Азії за 100 доларів на тиждень відпочити не вдасться. За радянських часів до Криму приїздили до 12 мільйонів туристів. Зараз — десь п'ять у хороший сезон. Але й це дає близько 2,5 мільярда доларів", - додав Миримський.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «"У радянські часи до Криму приїздили до 12 млн туристів. Зараз — десь 5", — кримський депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

72

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі