пʼятниця, 26 серпня 2022 05:49

В Пентагоні розповіли, коли передадуть Україні сучасні винищувачі

В Пентагоні розповіли, коли передадуть Україні сучасні винищувачі
Питання винищувачів на столі переговорів. Фото: pixabay.com

Питання передачі Україні винищувачів четвертого покоління перебуває на стадії обговорення у Пентагоні.

США зосередились на нагальних потребах українських захисників, заявив заступник глави Пентагону Колін Каль на брифінгу.

Що стосується майбутніх літаків, наприклад, літаків четвертого покоління: навіть якби ми надали їх зараз, вони б прибули лише за кілька років. Тому ми зосередилися на тому, що стосується їхніх (мовиться про ЗСУ. - Gazeta.ua) винищувачів, що їм потрібно для підтримки поточних зусиль з утримання на Сході та, можливо, переходу в контрнаступ", - сказав Каль.

Наразі для США пріоритетним є забезпечення нормального використання літаків, що вже мають Збройні сили. Україні вже надали адаптовані ракети HARM, якими можна стріляти з МіГ-29.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В українські лікарні поставили 140 тис. одиниць медичної техніки

"Вони, звичайно, не були призначені для того, щоб стріляти з таких літаків – вони були призначені для наших літаків, але українці останніми тижнями дуже ефективно використовували ракети HARM, щоб знищити російські радіолокаційні системи", - пояснив заступник глави Пентагону.

За його словами, питання можливої передачі винищувачів Україні обговорюють, однак остаточних рішень із цього приводу не ухвалювали.

Міністр оборони США Ллойд Остін доручив своєму офісу працювати з Об'єднаним штабом і Європейським командуванням, щоб сформувати майбутню картину ЗСУ на середньо- та довгострокову перспективу.

"Це мають бути системи, які Україна сама зможе підтримувати. Але можу вам сказати, що винищувачі залишаються на столі переговорів, просто остаточних рішень щодо цього не ухвалено", - додав Каль.

У четвер, 25 серпня, президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден зателефонував президенту України Володимиру Зеленському. Обговорили подальші кроки України на шляху до перемоги над РФ.

Байден був занепокоєний інформацією про те, що агресор хоче провести псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької й Херсонської областей у найближчі дні.

Зараз ви читаєте новину «В Пентагоні розповіли, коли передадуть Україні сучасні винищувачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі