пʼятниця, 26 серпня 2022 04:40

Спецтема: Війна Росії проти України

В українські лікарні поставили 140 тис. одиниць медичної техніки

В українські лікарні поставили 140 тис. одиниць медичної техніки
Росіяни крадуть обладнання з українських лікарень. Фото: пресслужба МОЗ

Українські медичні заклади з початку повномасштабного вторгнення Росії отримали 140 тис. одиниць обладнання.

Постачають найбільш необхідну та нагальну техніку, розповів заступник міністра охорони здоров'я Богдан Боруховський в ефірі телемарафону.

"З початку війни в заклад охорони здоров'я поставлено 140 тисяч одиниць різного медичного обладнання, частина це державні закупівлі, частина - спільні проєкти з Глобальним фондом, Світовим банком, частина - благодійна гуманітарна допомога. Постачається обладнання, яке визначено як нагальне під час ведення бойових дій. Таким чином ми вирівнюємо ситуацію з оснащенням медичних закладів", - сказав Боруховський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навчання у школах з 1 вересня: Шкарлет назвав чотири моделі

Відомі непоодинокі випадки, зазначив він, коли на тимчасово захоплених територіях росіяни вивозили нове обладнання з лікарень.

"Є навіть умовно комічні випадки, коли окупанти брали медичне обладнання з одного закладу, робили картинку для телебачення і передавали у вигляді гуманітарної допомоги в інші заклади", - додав заступник.

Однак Боруховський переконаний, що після деокупації Україна дуже швидко відновить спроможність медичних закладів.

Скоро діти в Україні підуть на навчання в ті школи, що відповідають умовам під час війни. Батьки можуть самостійно перевірити готовність навчальних закладів.

Майже всі освітні заклади пройшли аудит безпеки ще в липні. Це допомогло визначити, чи готова певна школа приймати учнів на навчання під час війни. Порадами стосовно перевірки готовності школи до воєнного стану поділився освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Зараз ви читаєте новину «В українські лікарні поставили 140 тис. одиниць медичної техніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі