середа, 24 серпня 2022 21:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден завтра говоритиме із Зеленським. Білий дім розповів подробиці

Байден завтра говоритиме із Зеленським. Білий дім розповів подробиці
Білий дім має інформацію про плани російських окупантів. Фото: East News

Завтра, 25 серпня, президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден зателефонує президенту України Володимиру Зеленському.

Розмова відбудеться, зокрема, через нову інформацію Білого дому про "референдуми" на окупованих територіях України. Про це розповів представник Білого дому Джон Кірбі, повідомили CNN.

Білий дім має інформацію про те, що країна-агресорка Російська Федерація може провести псевдореферендуми на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької й Херсонської областей протягом найближчих декількох днів.

"Сполучені Штати й міжнародне співтовариство дуже чітко заявили, що будь-які спроби контролювати суверенну територію України не будуть вважатися законними", – зауважив Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українофоб Медведєв приїхав на окуповану Луганщину

США очікують, що РФ буде маніпулювати результатами "референдумів" і неправдиво стверджувати про нібито "згоду" українців "приєднатися" до РФ.

"Буде вкрай важливо виявляти й протидіяти цій дезінформації в режимі реального часу", – сказав представник Білого дому.

Також Кірбі розповів, що окупанти стурбовані можливою низькою явкою на псевдореферендумах.

Сьогодні Байден привітав Україну з Днем Незалежності й оголосив найбільший пакет військової допомоги на $2,98 млрд. Йдеться про системи протиповітряної оборони, артилерійські системи й боєприпаси, протиракетні безпілотні повітряні системи і радари.

Окупанти готують псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях у Херсонській і Запорізькій областях на 11 вересня, повідомляв раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «Байден завтра говоритиме із Зеленським. Білий дім розповів подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі