середа, 24 жовтня 2012 12:31

У окружній комісії кажуть, що полтавські бюлетені не підмочило

У окружній комісії кажуть, що полтавські бюлетені не підмочило
Водою зіпсовано більше п'яти тисяч виборчих бюлетенів ФОТО: novynar.com.ua

23 жовтня близько 19.00 в Полтавській окружній виборчій комісії одномандатного виборчого округу № 144 прорвало трубу. Залило кімнату, де зберігали бюлетені для виборів.

"Мені повідомили, що водою зіпсовано більше п'яти тисяч виборчих бюлетенів. Це 6-7% голосів. Саме на стільки я випереджаю своїх конкурентів. Тому ця акція спрямована проти нашої партії, - повідомив кандидат від партії УДАР по 144 виборчому округу Сергій Каплін. - Як мені повідомили, бюлетені постраждали, бо лежали на підлозі. Одразу поїхав до виборчої комісії. Побачив, що зберігали бюлетені на першому поверсі у двох кімнатах, з'єднаних дверима. Одна кімната поділена на дві частини. В другій, проходиш невеликий коридорчик й потрапляєш в туалет з пісуаром, унітазом й умивальником. Двері не запечатані".

Бюлетені перенесли на третій поверх в актову залу, приставили міліціонера.

"Не вірю що в ньому вони будуть в безпеці, - розповів Сергій Каплін. - Там запросто може сховатись людина, щоб сфальшувати результати виборів. Я вже звернувся до Віталія Кличка. Готові проводити масштабні акції протесту".

Сергій Каплін розповсюдив у мережі фотографії кімнат, де зберігалися бюлетені. Показав зіпсовані водою папери.

"Каплін бюлетені взагалі не бачив. Фотографував приміщення й порвані печатки на дверях, - розповіла заступник голови окружної виборчої комісії Надія Руденко. - Жоден з бюлетенів не пошкоджений. Вони лежали не на підлозі, а на спеціальних піддонах, вода їх не дістала. Бюлетені розподілили спеціально по двох кімнатах, в одній лежали Ленінського, в іншій Октябрського районів Полтави. Двері були опломбовані. Коли прорвало трубу, шум води одразу почув міліціонер, який охороняв кімнати. За 5 хвилин їх усі винесли сухими. Нову кімнату також опломбували. Аварію усунули за 40 хвилин".

"Плітку про затоплення чув, - повідомив самовисуванець по округу №144 Василь Ковальчук. - Перевіряти немає сенсу. Заяви Капліна взагалі не сприймаю. Навіть, якщо бюлетені пошкоджені, складається акт, їх вилучають та замінюють новими. Кількість бюлетенів перераховують".

Зараз ви читаєте новину «У окружній комісії кажуть, що полтавські бюлетені не підмочило». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі