середа, 14 грудня 2022 14:13

Спецтема: Війна Росії проти України

В Офісі президента зробили заяву про терміни закінчення війни з РФ

В Офісі президента зробили заяву про терміни закінчення війни з РФ
Війна в Україні може закінчитися вже цієї весни чи влітку. Фото: twitter.com/Podolyak_M

Закінчення війни в Україні залежить від низки факторів.

Якщо проаналізувати ситуацію з психологічного та математичного боку, це може статися навесні або влітку 2023 року, заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк у коментарі "РБК-Україна".

"Кінець війни залежить від багатьох чинників: математичних, психологічних, психоемоційних, зовнішньополітичних і внутрішньополітичних, зокрема, і в країні-агресорці. Це якщо все проаналізувати: ресурсну виснаженість РФ і тиск санкційний, який постійно збільшується, а також те, що росіяни дедалі більше стають ізгоями", – сказав він.

Подоляк наголосив, що навіть ті країни, які підтримували Росію, зараз від неї все далі. Тому можна спрогнозувати, що у росіян практично не залишилось ресурсів з точки зору ведення війни як такої. Сьогодні триває високотехнологічна війна, але це не російський ресурс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США розказали, що може стати потенційним планом закінчення війни

"У РФ усе ще є жива сила, тобто мобілізовані, які є безправними, і це проблема. Росія фізично витрачає своїх людей, незалежно від досвіду, навичок, здоров'я. Другий ресурс – це дуболомство вищого політичного керівництва РФ, яке абсолютно не розуміє, що відбувається. Некомпетентне з точки зору прийняття антикризових рішень і яке чітко довело, що інтелектуально неспроможне осягнути сучасний світ. Між тим, якщо ми говоримо про психологію і математику війни, то фіналізація війни – це весна-літо наступного року", – пояснив він.

Президент України Володимир Зеленський припустив, коли закінчиться війна з Росією та настане мир. 8 грудня він заявив, що сподівається на "мирний час" для країни вже наступного року.

Зараз ви читаєте новину «В Офісі президента зробили заяву про терміни закінчення війни з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі