понеділок, 24 червня 2024 00:32

Спецтема: Війна Росії проти України

В Міноборони Чехії повідомили, коли почнуть ЗСУ почнуть отримувати боєприпаси

В Міноборони Чехії повідомили, коли почнуть ЗСУ почнуть отримувати боєприпаси
Стало відомо, коли ЗСУ почнуть отримувати боєприпаси по чеській ініциативі. Фото: Цензор

Українські захисники отримають першу партію боєприпасів у межах чеської ініціативи згідно з планом.

Перша поставка очікуєтьсядо кінця червня, розповіла очільниця оборонного відомства Чехії Яна Чернохова, повідомляє CNN Prima NEWS.

Чернохова запевнила, що перед відправкою в Україну боєприпаси будуть оглядатися чеськими фахівцями та за необхідності будуть відремонтовані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це обов'язок Заходу: Дуда висловився про постачання зброї Україні

Наразі спостерігається дефіцит боєприпасів у всьому світі, тому Чехії доводиться працювати з тим, що є, наголосила вона.

"Якщо ми хочемо допомогти Україні, ми маємо бути вдячними за те, що є. На щастя, у нас є компанії та ресурси. Донори - Чеська Республіка за це не платить - подбають про те, щоб боєприпаси були приведені до придатного для використання стану", - сказала очільниця оборонного відомства Чехії.

Прем'єр Чехії Петр Фіала заявив, що 15 країн ЄС і Організація Північноатлантичного договору на сьогоднішній день внесли понад 1,6 мільярда євро в ініціативу.

Міністерка оборони сподівається, що поставки покажуть себе на полі бою.

Зараз ви читаєте новину «В Міноборони Чехії повідомили, коли почнуть ЗСУ почнуть отримувати боєприпаси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі