четвер, 24 серпня 2023 13:51

Спецтема: Війна Росії проти України

В ГУР уперше прокоментували смерть Пригожина

В ГУР уперше прокоментували смерть Пригожина
Авіакатастрофа явно була ліквідацією низки осіб у РФ. Фото: eastnews.ua

Казати про імовірність "випадкової аварії" у випадку з падінням літака, на якому розбилося вчора керівництво ПВК "Вагнер", може лише російська пропаганда.

Це явно була ліквідація низки осіб, заявив у ефірі телемарафону 24 серпня представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає Gazeta.ua.

"Зрозуміло, що припускати імовірність якоїсь випадкової аварії тут може лише російська пропаганда. Зрозуміло, що це умисний терористичний акт: або це ззовні було ураження, або зсередини. Там треба ще розбиратися", – сказав він.

Юсов зазначив, що інформація про те, чи на цьому борту дійсно загинув саме Євген Пригожин, потребує надретельної перевірки. Але це імовірний сценарій, який зараз розглядають у ГУР.

"Ця історія насправді є дуже красномовною. Якщо ми говоримо принаймні про мафію і банду, то там є якісь поняття: домовилися – значить домовилися. Якщо це fail state, тобто навіть не понятійна історія, то ось бачимо такі методи, які, безумовно, будуть мати наслідки для самого утворення, яке наразі називається РФ. Якщо ж говорити про нормальну цивілізовану державу, у якій є заколоти, то це – порушення закону. Там це вирішується через суди і розслідування", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд Франції відреагував на смерть Пригожина

Щодо того, чому із двох бортів, на яких летіли "вагнерівці", один розбився, а інший ні, представник ГУР зазначив, що, вочевидь, перелік пасажирів та їхні прізвища дійсно мали значення.

"Росіянижеруть одне одного давно, просто у різний спосіб. І готують по-різному: когось варять на повільному вогні, когось швидко смажать, когось – їдять сирим і просто солять", – пояснив Юсов.

В Тверській області РФ 23 серпня розбився бізнес-джет ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Загинули всі пасажири. Серед них був і сам Пригожин, повідомила вчора Росавіація. Серед уламків і тіл знайшли його телефон.

Президент США у липні радив ватажку приватної військової компанії "Вагнер" остерігатись отруєння. Сьогодні Джо Байден припустив, що за вбивством ватажка приватної військової компанії "Вагнер" може стояти російський диктатор Володимир Путін.
Зараз ви читаєте новину «В ГУР уперше прокоментували смерть Пригожина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі