пʼятниця, 14 липня 2023 08:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент США дав Пригожину пораду

Президент США дав Пригожину пораду
23 червня Пригожин публічно заявив, що російські війська вдарили ракетами по тилових таборах його найманців. Фото: eastnews.ua

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден порадив ватажку приватної військової компанії "Вагнер" Євгену Пригожину остерігатись отруєння.

Про це американський лідер заявив на пресконференції в Фінляндії за підсумками зустрічі з лідерами Північної Європи, передає Gazeta.ua. Байдена запитали про можливі дії Пригожина після невдалого заколоту в Росії.

"Хто зна, що він може зробити. Ми навіть не знаємо, де він перебуває і в якій ситуації. Я б на його місці був обережним із тим, що їм, я б ретельно вивчав, що мені пропонують на обід. Якщо коротко: я не знаю і ніхто не знає", – сказав президент США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПВК "Вагнер" більше не бере участі в війні проти України – Пентагон

23 червня Пригожин публічно заявив, що російські війська вдарили ракетами по тилових таборах його найманців, і пообіцяв відповідь. "Вагнерівці" захопили у Ростові військовий штаб, заявили про похід на Москву. Згодом увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Російський диктатор Володимир Путін наказав "нейтралізувати" заколотників.

За повідомленням пресслужби самопроголошеного президента Білорусі, Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, і той нібито прийняв пропозицію зупинити рух "вагнерівців" на території Росії.

Під час заколоту приватної військової компанії "Вагнер" на чолі з ватажком Євгеном Пригожиним російські військові отримали наказ перехопити бойовиків, але не виконали його. Силовики РФ нічого не робили для виконання наказу російського диктатора Володимира Путіна, сказано в журналістському розслідуванні Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Президент США дав Пригожину пораду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі