пʼятниця, 18 серпня 2023 03:35

Спецтема: Війна Росії проти України

В Держдепі США розповіли, що вважатимуть за перемогу України над РФ

В Держдепі США розповіли, що вважатимуть за перемогу України над РФ
Ведант Пател пояснив, що США будуть вважати за перемогу Україні в війні. Фото: ВВС

Державний департамент Сполучених Штатів підтримує досягнення довготривалого та справедливого миру в Україні.

Остаточною перемогою вважатиметься повне виведення російської військ з усіх окупованих територій України, заявив заступник речника Державного департаменту США Ведант Пател, інформує Голос Америки.

Пател додав, що США та союзники продовжуватимуть підтримувати українців стільки, скільки це буде потрібно. Україна повинна захистити себе від російської агресії та "бути у якомога сильнішій позиції за столом переговорів, коли настане час".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зможе Трамп скасувати допомогу Україні: у Держдепі пояснили

"Ми наближаємось до позначки в 18 місяців з початку російського повномасштабного вторгнення. Нагадаю слова президента Джо Байдена, який зазначив, що перемогою у війні в Україні буде, щоб Росія повністю забралась з України", – заявив Пател.

У Держдепі підтримують зусилля на досягнення "справедливого та довготривалого миру в Україні, яка має залишатись незалежною, суверенною, демократичною та квітучою країною".

Кремль відмовляється від змістовного спілкування, тож якщо якісь переговори з Росією і розпочнуться, то виключно з ініціативи України.

Зараз із РФ не ведуться мирні переговори, заявив під час брифінгу преспредставник Держдепартаменту Сполучених Штатів Америки Метью Міллер.

Зараз ви читаєте новину «В Держдепі США розповіли, що вважатимуть за перемогу України над РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі