субота, 01 липня 2023 04:26

В Білорусі обладнали табір для восьми тисяч "вагнерівців" – Гаюн

У Білорусі обладнали польовий табір для восьми тисяч осіб. Ймовірно, там будуть розміщуватися "вагнерівці".

Видання BBC Verify отримало останні супутникові знімки території колишньої ВЧ №61732 у с. Ціль (Осиповицький р-н, Могильовська обл.) за 30 червня 2023 року. На кадрах чітко видно, що будівництво польового табору завершено, пише моніторингова група "Беларускі Гаюн".

На фото приблизно 298 наметів.

Автор: Planet Labs
  Нова база в Білорусі
Нова база в Білорусі

"Видно, що це намети М-30, у яких у середньому може розташовуватися по 30 осіб", – йдеться в публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь може стати базою для ПВК "Вагнер": назвали дві цілі

Таким чином, обладнано місця для 8 940 осіб. Проте не всі намети є житловими – там також мають бути присутніми місця для господарських потреб: туалети, душові, їдальні тощо.

Тож можна з упевненістю сказати, що табір розбито для приблизно 8 000 осіб.

Крім того, на знімку можна помітити також обладнані укріплення в північній частині колишньої військової частини. При цьому будь-якої будівельної або військової техніки на знімку не помічено.

26 червня російські ЗМІ повідомили, що у Білорусі нібито будують табір на 8 тис. бойовиків ПВК "Вагнер". Згодом моніторинговий канал "Беларускі Гаюн" спростував цю інформацію.

На полігонах Білорусі готують підрозділи російських військ перед їх відправкою у райони ведення бойових дій на території України, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «В Білорусі обладнали табір для восьми тисяч "вагнерівців" – Гаюн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі