середа, 05 квітня 2023 14:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Усмішки та міцні обійми: Зеленський показав відео зустрічі з Дудою

Усмішки та міцні обійми: Зеленський показав відео зустрічі з Дудою
Рукостискання президентів України та Польщі Володимира Зеленського та Анджея Дуди у Варшаві. Фото: facebook.com/zelenskiy.official

У середу, 5 квітня, президент Польщі Анджей Дуда разом з дружиною Агатою приймають у Варшаві українського лідера Володимира Зеленського.

До польської столиці він прибув із дружиною Оленою. Кадрами зустрічі президент поділився у Facebook.

На відео видно, як Дуда разом з дружиною зустрічали подружжя Зеленських біля президентського палацу.

"Зустріч сусідів, зустріч союзників, зустріч партнерів, зустріч друзів. Заради наших народів. Заради їхнього майбутнього", – написав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща і Чехія хочуть бачити Україну в Євросоюзі

Лідери країн та перші леді обмінялися обіймами, усмішками та поцілунками.

"У майбутньому між нашими народами не буде існувати жодних кордонів: політичних, економічних і – що дуже важливо – історичних. Але для цього ще потрібно перемогти. Для цього потрібно ще трішки пройти пліч-о-пліч", – додав Зеленський.

5 квітня Володимир Зеленський здійснив свій перший офіційний візит в Польщу від початку повномасштабної війни. Хоч за цей період він декілька разів вже бував у країні під час міжнародних поїздок.

Під час офіційної зустрічі у Королівському замку у Варшаві Анджей Дуда нагородив Зеленського орденом Білого Орла. Вважається, що це найстаріша та найвища польська нагорода.

Також заплановано багато двосторонніх та багатосторонніх зустрічей. Зокрема, зустріч українського президента з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким.

Зараз ви читаєте новину «Усмішки та міцні обійми: Зеленський показав відео зустрічі з Дудою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі