середа, 05 квітня 2023 12:13

Зеленський зустрівся з Дудою у Варшаві
Оновлено

Зеленський зустрівся з Дудою у Варшаві
Президент Володимир Зеленський прибув до Варшави. Фото: скріншот

Президент України Володимир Зеленський прибув до Варшави. Разом з першою леді Оленою Зеленською вони приїхали до Королівського замку.

Там відбулась урочиста зустріч із президентом Польщі Анджеєм Дудою та його дружиною Агатою Корнгаузер-Дудою, передає Gazeta.ua з посиланням на трансляцію із зустрічі, яку веде Офіс президента.

До польської столиці також прибула українська делегація. Перед Королівським замком у Варшаві прозвучав гімн України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розміщення "ядерки" у Білорусі: Польща виступила із заявою

Президент Дуда разом зі своєю дружиною привітали Зеленських біля президентського палацу. Після урочистостей на президентів України і Польщі чекають двосторонні переговори.

Оновлено на 12:46

Президент України Володимир Зеленський на знак визнання заслуг у поглибленні відносин між Польщею та Україною, діяльність у сфері безпеки й стійкість у захисті прав людини нагороджений Орденом Білого Орла — найвищою нагородою Польщі. Про це повідомила канцелярія польського президента.

"Орден Білого Орла є найстарішою й найціннішою польською нагородою. Її вручають видатним людям, які своїм життям зробили винятковий внесок у Республіку Польща. Важко приховати сльози зворушення, спостерігаючи за вашим служінням Батьківщині. Ви не покинули ні України, ні своїх співвітчизників. Ви – взірцевий лідер держави і нації", – зазначив президент Польщі Анджей Дуда.

Президент Володимир Зеленський 5 квітня перебуває із першим за час повномасштабної війни анонсованим заздалегідь офіційним візитом у Польщі. Заплановано багато двосторонніх та багатосторонніх зустрічей, зокрема, зустріч українського президента з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким.

Зеленський також зустрінеться з полькою громадськістю та українцями в Польщі. А ввечері у Королівському замку відбудеться спільний публічний виступ президентів Польщі та України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зустрівся з Дудою у Варшаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі