середа, 02 вересня 2009 16:52

Ющенко: Рада повинна саморозпуститися через "інтриги двох людей"

Ющенко: Рада повинна саморозпуститися через "інтриги двох людей"

Якщо у Верховній Раді немає реальної більшості і нову коаліцію створити неможливо, парламент повинен саморозпуститися, заявляє президент України Віктор Ющенко.

Про це він сказав в коментарі після зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвином в середу, повідомляє прес-служба президента.

"Сьогодні в українському парламенті більшості немає. Те, що ми маємо в українському парламенті, не забезпечує ухвалення 226 голосами будь-якого закону. Це парламентська криза, яка виникла в результаті ігнорування базисних основ української Конституції", - заявив Ющенко.

Глава держави закликав політичні сили парламенту чітко визначитися, чи є більшість в парламенті реальною і здатною ухвалювати законодавчі рішення, або такої більшості немає.

"Якщо більшість реальна, вона повинна нести відповідальність. Якщо цієї більшості немає, парламент в рамках діючої Конституції, повинен шукати відповідь у відповідному переформатуванні коаліції. Якщо і це неможливо, як стверджує Конституція наступний можливий крок подолання цієї кризи - це саморозпуск українського парламенту", - підкреслив Ющенко.

Президент допустив, що ситуація, що склалася у Верховній Раді, вигідна двом політичним силам. "Ситуація, яка склалася в парламенті, є комфортним середовищем, яке було сформоване для того, щоб безвідповідально діяти сьогодні, у тому числі і у виконавчій функції", - сказав він.

"Насправді український парламент давно перестав бути центром ухвалення політичних рішень. Політика в стінах національного парламенту давно вже формується за його кулісами. Це інтриги двох політичних сил. По суті, це інтриги двох людей", - підкреслив президент.

Ющенко закликав керівника уряду і лідера опозиції діяти публічно, що може допомогти вийти парламенту з кризи, в якій він постійно знаходиться, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: Рада повинна саморозпуститися через "інтриги двох людей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі