вівторок, 13 лютого 2024 21:50

Україну не запросять в НАТО на прийдешньому саміті - США

Україну не запросять в НАТО на прийдешньому саміті - США
Посол США при НАТО Джуліан Сміт прокоментувала майбутній саміт у Вашингтоні. Фото: @USAmbNATO

Посол Сполучених Штатів Америки при НАТО Джуліан Сміт заявила, що не очікує отримання Україною запрошення на членство у Північноатлантичному альянсі на саміті у Вашингтоні, який відбудеться у липні.

Про це Сміт сказала на пресконференції, повідомив "Голос Америки".

Вона припустила, що альянс "зможе сигналізувати про зближення" з Україною і про конкретні кроки, які "слугуватимуть мостом між тим, де ми зараз, і повноцінним членством".

Американський посол порадила стежити за подальшим розвитком подій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна переходить у нову стадію - Сирський

Сміт додала, що з часу вільнюського саміту члени альянсу активно працювали над тим, щоб продовжувати допомагати Україні з необхідними реформами на шляху до євроатлантичної інтеграції.

"І ми продовжуємо зосереджуватися у першу чергу на підтримці їх у поточній боротьбі та гарантіях, що забезпечували б їхню здатність перемогти на полі бою", - заявила американський посадовець.

НАТО продемонструє президенту Російської Федерації Володимиру Путіну, що не покидає Україну "з точки зору підтримки", сказала Сміт.

"Усі ми продовжуватимемо їх підтримувати стільки, скільки потрібно", - заявила посол США.

75-й саміт НАТО у Вашингтоні відбудеться 9-11 липня.

Торік у Вільнюсі відбувся саміт Північноатлантичного альянсу. Україна стане членом НАТО без необхідності плану дій щодо членства, сказано у підсумковому комюніке.

Минулого місяця відбулося засідання Ради Україна-НАТО. Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив про подальше зміцнення оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Україну не запросять в НАТО на прийдешньому саміті - США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі