пʼятниця, 09 лютого 2024 10:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Українських військовополонених не було в російському Іл-76 - Данілов

Українських військовополонених не було в російському Іл-76 - Данілов
Секретар РНБО Олексій Данілов в інтервʼю Бабелю заявив, що в росії дійсно зазнав катастрофи літак Іл-76, але, за його словами, українських військовополонених у ньому не було. Фото: twitter.com/OleksiyDanilov

В російському Іл-76, який впав під Бєлгородом, не було українських військовополонених.

Однак Україна поки що не має достатньо інформації, чи живі наразі військові, яких мали обміняти того дня, заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтервʼю "Бабелю".

"В Росії дійсно зазнав катастрофи літак Іл-76. Чи були там наші полонені, я вам точно можу сказати. Ні. Кажу це на основі того досвіду, який у нас був після Тегерану, і на основі того, що відбувалося далі. Якщо б це дійсно сталося (полонені були в літаку - Gazeta.ua), то кількість біологічного матеріалу, те, що називається, скажімо так, загиблі, було б в значній кількості", - наголосив Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Падіння Іл-76 в РФ: ГУР прокоментувало інформацію про обмін полоненими

На його думку, росіяни обовʼязково скористалися б цією ситуацією та зафільмували її для телекартинки.

"Такого там не було, у них була заготовлена вся ця історія. І тому давайте дочекаємося, треба просто почекати. Якщо б це відбувалося, то, повірте, Сергій Лавров би в ООН так репетував, і вони б усе це показували. Їм нема чого показати, бо якщо б це сталося насправді, то була б зовсім інша картинка", - сказав секретар РНБО.

Він додав, що в сучасному світі вже неможливо щось приховати.

24 січня вранці росіяни заявили про падіння військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ. Російське міноборони заявило, що на борту нібито перебували 65 українських військовополонених, яких везли на обмін.

Ворог активно здійснює інформаційні спецоперації, спрямовані проти України, які мають на меті дестабілізацію українського суспільства, прокоментував Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Заяви росіян, що на борту збитого літака Іл-76 буцімто були українські полонені, можуть свідчити про сплановані і навмисні дії РФ з метою дестабілізації ситуації в Україні і послаблення міжнародної підтримки України, повідомило ГУР.

Зараз ви читаєте новину «Українських військовополонених не було в російському Іл-76 - Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі