середа, 24 січня 2024 14:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Падіння Іл-76 в РФ: ГУР прокоментувало інформацію про обмін полоненими

Падіння Іл-76 в РФ: ГУР прокоментувало інформацію про обмін полоненими
У ГУР підтвердили, що сьогодні готували обмін полоненими між Росією та Україною. Фото: росЗМІ

24 січня дійсно мав відбутися обмін полоненими між Росією та Україною.

Про це у середу заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов в коментарі "Радіо Свобода". За його словами, озвучена російською стороною інформація про те, що військовополонені могли перебувати у літаку Іл-76, який впав у Бєлгородській області, наразі перевіряється.

"Можу констатувати, що запланований на сьогодні обмін наразі не відбувається", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Падіння Іл-76 в РФ: в Україні відреагували на заяви російської пропаганди про полонених

У російському Міноборони стверджують, що на борту літака нібито перебували 65 військовополонених ЗСУ, яких начебто перевозили до Бєлгородської області задля обміну, а також шість членів екіпажу та троє супроводжуючих.

Водночас за даними джерел низки українських ЗМІ, цей літак, імовірно, перевозив ракети до комплексів С-300 ворога.

У Росії 24 січня впав військово-транспортний літак Іл-76. Сталося це у Корочанському районі Бєлгородської області. За деякий час до цього у регіоні було оголошено ракетну небезпеку.

Номер борту цього Іл-76 - RA-78830. Передостанній його польот був під номером RFF8319 (номер польоту) 24 січня 2024 року. До цього він був помічений над Вірменією 23 січня 2024 року та летів у бік Ірану, де зник.

Він не летів із Єгипту (24 січня), він летів через Єгипет (пролітав над ним), до цього через Саудівську Аравію, а до цього через Червоне море та Іран. Пропав з радарів він біля Сирії, а потім полетів у Бєлгород. Звідти він здійснив свій останній зліт. Летів у бік центральної частини РФ (північно-східний напрямок польоту), але був збитий біля населеного пункту Яблуново. Поки що досі жодних ознак, що там могли бути полонені. Все вказує на те, що він привіз зброю зі Сходу.

Зараз ви читаєте новину «Падіння Іл-76 в РФ: ГУР прокоментувало інформацію про обмін полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі