вівторок, 17 квітня 2012 19:04

Українці не вірять у чесні вибори але думають, що після них стане краще - соціолог

Українці не вірять у чесні вибори але думають, що після них стане краще - соціолог
Євген Копатько: Більшість людей вважають, що вибори будуть нечесними. Фото: glavcom.ua

Соціологічні опитування свідчать, що українці не вірять у чесність майбутніх парламентських виборів, але сподіваються на зміни на краще після них.

Про це розповів соціолог компанії Research & Branding Group Євген Копатько в ефірі "Ера FM".

"Більшість людей вважають, що вибори будуть нечесними, але при цьому парадоксальна відповідь: очікують змін у кращий бік більше 40% ... На Заході цей показник ближчий до 50%, якщо взяти у розрізі за регіонами, виходячи з дослідження на 1 квітня", - сказав він.

У свою чергу, заступник директора соціологічної служби Центру Разумкова Михайло Міщенко повідомив, що за даними його організації, лише 30% респондентів очікують змін на краще.

"... тоді як більше 40% істотно не зміниться, а близько 6% відповідають, що вони очікують навіть погіршення ситуації", - додав експерт.

За словами Копатька, взяти участь у голосуванні на наступних парламентських виборах висловили бажання на 7% менше людей, ніж у 2007 році.

Водночас Міщенко зауважив, голосувати не бажає переважно молодь.

"Як показують дані наших опитувань, молодь дійсно є найпасивнішою у цьому відношенні", - резюмував соціолог.

Зараз ви читаєте новину «Українці не вірять у чесні вибори але думають, що після них стане краще - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі