четвер, 08 серпня 2024 10:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна закликала Мексику заарештувати Путіна

Україна закликала Мексику заарештувати Путіна
Україна просить Мексику заарештувати Путіна. Фото: eastnews.ua

Україна звернулася до мексиканського уряду з проханням заарештувати воєнного злочинця Володимира Путіна.

Посольство України в Мексиці зробило це після того, як Мексика запросила російського диктатора на інавгурацію нової президентки Клаудії Шейнбаум.

"Ми сподіваємося, що уряд Мексики знає про те, що Путін є воєнним злочинцем, якому пред'явлено ордер на арешт за підозрою у викраденні та примусовій депортації українських дітей до Росії, виданий Міжнародним кримінальним судом, юрисдикцію якого визнає Мексика", - наголосили у відомстві.

У посольстві також подякували Мексиці за запрошення президента Володимира Зеленського на церемонію інавгурації 1 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Осетія заявила про вимирання молоді на війні в Україні

"Цей ганебний злочин - одна з численних причин, чому Путін разом із рештою політико-військової верхівки РФ повинен постати перед судом за розв'язання повномасштабної війни проти України, бомбардувань, розстрілів, тортур, зґвалтувань і пограбування українського народу. Ми сподіваємося, що мексиканський уряд у будь-якому випадку виконає міжнародний ордер на арешт, передавши згадану особу до судового органу Організації Об'єднаних Націй у Гаазі", - підкреслило посольство України в Мексиці.

Запрошення Росії взяти участь в інавгурації президентки Шейнбаум було направлено президенту Путіну. Він вирішить, чи братиме участь у церемонії сам, чи призначить іншу високопоставлену особу для цього від свого імені, сказав представник посольства Мексики.

Зараз ви читаєте новину «Україна закликала Мексику заарештувати Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі