середа, 07 серпня 2024 10:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Північна Осетія заявила про вимирання молоді на війні в Україні

Північна Осетія заявила про вимирання молоді на війні в Україні
Жителі Північної Осетії підштовхують главу регіону звернутися до Путіна з проханням не призивати їх до армії РФ для війни в Україні. Фото: скріншот з відео

У Росії жителі Північної Осетії просять очільника регіону звернутися до російського диктатора Володимира Путіна із проханням не призивати їх до армії РФ для війни в Україні.

Там заявили про вимирання осетинського народу "прогресуючими темпами" через участь молоді у війні проти України, повідомляє RTVI.

"Колективне звернення до глави Північної Осетії Сергія Меняйла підписали керівники 12 громадських організацій. У тексті звернення наголошується, що в бойових діях проти України продовжує гинути молодь Осетії, чиїми тілами вже переповнені цвинтарі Владикавказу. Спад корінного населення в республіці набуває незворотного характеру", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи в Мелітополі ‒ повідомляють про ліквідацію "заслуженого артиста" Північної Осетії

Автори звернення вимагають оприлюднити кількість загиблих в Україні осетинів. За їхніми оцінками, їх має бути не менше тисячі. Просять також оголосити тижневу жалобу по земляках, а також звернутися до Путіна з "обґрунтованою забороною" на призов до армії РФ мешканців республіки.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1230 осіб. Також наші воїни знешкодили вісім танків, 29 бойових броньованих машин, 67 артилерійських систем, 54 БпЛА оперативно-тактичного рівня, крилату ракету, 78 автомобілів та 21 одиницю спеціальної техніки.

Зараз ви читаєте новину «Північна Осетія заявила про вимирання молоді на війні в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі