неділя, 12 лютого 2023 04:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна позбавила РФ панування в Чорному морі – Резніков

Україна позбавила РФ панування в Чорному морі – Резніков
Резніков заявив, що окупанти більше не зможуть підійти до Одеси. Фото: Дзеркало тижня

Україна позбавила РФ панування в Чорному морі.

Окупація Одесі не загрожує, заявив міністр оборони України Олексій Резніков під час пресконференції, коментуючи потенційні ризики для південних регіонів України в разі можливого масштабного наступу Росії.

При цьому він заявив, що не любить давати прогнози.

"В тому числі після успішного застосування наших, українських "Нептунів", коли за відомою всім адресою крейсер "Москва" пішов на дно. Плюс несуть службу протикорабельні комплекси "Гарпун", тому підійти з моря до Одеси в них я не бачу жодного шансу", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія знову вивела в море ракетоносії ‒ скільки "Калібрів" націлили на Україну

Підійти суходолом у окупантів минулого разу не вийшло. Зараз завдяки мужнім захисникам України окупанти відкинуті на лівий берег Дніпра, що зі зруйнованими мостами та переправами є потужним природним захисним бар'єром.

"Що стосується лівобережних територій півдня України, там угруповання ворога має можливість поповнення і озброєнням, і технікою, і людьми, тому там, звісно, ситуація більш напружена", – наголосив Резніков.

Уночі на 11 лютого російські загарбники двічі атакували авіацією Одеську область. Вони скинули на острів Зміїний чотири авіабомби, щоб створити штучну перемогу для своєї пропаганди. Таким чином, вони також перевірили готовність Збройних сил України до оборони на півдні, повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони "Південь" Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Україна позбавила РФ панування в Чорному морі – Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі