субота, 11 лютого 2023 14:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія знову вивела в море ракетоносії ‒ скільки "Калібрів" націлили на Україну

Минулої доби підрозділи Військово-морських сил ЗСУ знищили дві російські ракети.

Однак, у суботу, 11 лютого, ворог знову вивів у Чорне море ракетоносії. Про це повідомляє командування ВМС ЗСУ.

Автор: t.me/ukrainian_navy
  Росія тримає у Чорному морі два ракетоносії
Росія тримає у Чорному морі два ракетоносії

На бойовому чергуванні у Чорному морі перебуває 11 ворожих кораблів, з них два ‒ носії крилатих ракет загальним залпом 16 "Калібрів". Окрім того, у Середземному морі Росія тримає 10 кораблів. В тому числі п'ять ракетоносіїв. Їх загальний залп – 72 ракети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 100 ракет летіли в Україну 10 лютого. Атакувала Росія не лише ними – Генштаб

"За добу, в інтересах РФ Керч-Єнікальською протокою пройшло до Азовського моря – 19 суден. Із них чотири судна рухалось з протоки Босфор. До Чорного моря пройшло 43 судна, дев'ять з яких продовжили рух у напрямку протоки Босфор", ‒ йдеться у повідомленні.

При цьому у ВМС зазначають, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Минулої доби під час масованого ракетного удару по Україні Росія випустила 106 ракет. Ворог, зокрема, бив по цивільній інфраструктурі. Росіяни застосували 32 зенітні керовані ракети С-300 та 74 крилаті ракети повітряного і морського базування. Із них 61 знищили українські захисники, повідомив Генштаб ЗСУ.

Уранці 10 лютого країна-терорист Росія почала завдавати масованого ракетного удару по Україні – 14-го від початку великої війни. Росіяни атакували ракетами Х-101, Х-555 та "Калібр". Запустили їх трьома хвилями зі стратегічної авіації та кораблів у Чорному морі.

Зараз ви читаєте новину «Росія знову вивела в море ракетоносії ‒ скільки "Калібрів" націлили на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі