середа, 08 червня 2022 13:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна направила до ЄС пропозиції щодо сьомого пакету санкцій - в МЗС розповіли подробиці

Україна направила до ЄС пропозиції щодо сьомого пакету санкцій - в МЗС розповіли подробиці
Дмитро Кулеба розповів деталі пропозицій України щодо нового пакету санкцій ЄС проти Росії. Фото: East News

Україна направила до Європейського Союзу власні пропозиції щодо сьомого пакету санкцій проти Росії.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у середу, 8 червня, підписав відповідний документ. Про це він заявив під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

За його словами, ці пропозиції підготовлені у трьох напрямках. Перший - нові секторальні санкції у сфері енергетики, фінансів і торгівлі. Другий - дорожня карта нових персональних санкцій проти російських олігархів, високопосадовців та керівників держпідприємств. Третій - закриття вже виявлених лазівок для ухилення від санкцій.

Кулеба наголосив, що новий пакет санкцій мають ухвалити найближчим часом, адже "немає жодних раціональних причин затягувати з його прийняттям".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС послабили санкції проти РФ. Офіс президента чекає на пояснення

"Навіть у нинішньому форматі нафтове ембарго ставить російську владу на лічильник зворотного відліку. Повне ембарго після того, як воно почне діяти, а рано чи пізно це станеться, ми з цієї теми не зіскочимо, - створить у російському бюджеті пробоїну на десятки мільярдів доларів", - зазначив міністр.

Він також додав, що передача на благо України заарештованих російських активів є важливим завданням. Однак для цього потрібна "політична воля" з боку країн-партнерів.

Європейський Союз почав роботу над новими санкціями проти Російської Федерації. Це буде сьомий пакет обмежень і заборон. Вони мають бути ще жорсткішими у контексті газу, який РФ ще може продавати, а також відключення всіх російських банків від системи SWIFT, зокрема Газпромбанку.

Зараз ви читаєте новину «Україна направила до ЄС пропозиції щодо сьомого пакету санкцій - в МЗС розповіли подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі