неділя, 18 лютого 2024 23:46

Українські біженці можуть залишитися в Великій Британій ще на півтора роки

Українські біженці можуть залишитися в Великій Британій ще на півтора роки
Велика Британія дозволила українським біженцям залишитись в країні. Фото: ВВС

Велика Британія продовжить українцям, які втекли від війни з РФ, дозвіл залишитися в країні ще на 18 місяців. Продовження торкнеться понад 283 тисяч українців.

З початку 2025 року біженці зможуть подати заявку на те, щоб залишитися у Британії і надалі мати право на доступ до роботи, медичної допомоги та освіти, повідомляє Reuters із посиланням на міністерство внутрішніх справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували, яка кількість українців повернеться з-за кордону після закінчення війни з РФ

"Ми продовжуватимемо надавати безпечний притулок для тих, хто тікає від конфлікту", - заявив міністр міграції Том Персглоув.

В Сполученому Королівстві діють дві схеми для українських біженців - одна діє для тих, чиї сім'ї вже перебувають у Великій Британії, а інша дозволяє британцям пропонувати житло тим, хто тікає від війни.

Уряд Польщі планує продовжити термін легального перебування українських біженців на території країни до 30 червня поточного року.

Механізм тимчасового захисту, запущений виконавчим рішенням Ради ЄС у березні 2022, спочатку на один рік, продовжили ще на один рік - до 4 березня 2025 року.

Зараз ви читаєте новину «Українські біженці можуть залишитися в Великій Британій ще на півтора роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі