вівторок, 23 січня 2024 08:17

У Сенаті США зробили нову заяву щодо допомоги Україні

У Сенаті США зробили нову заяву щодо допомоги Україні
Лідер Сенату США розповів про хід переговорів щодо угоди про допомогу Україні. Фото: pixabay.com

У Сполучених Штатах Америки досі не можуть розблокувати екстрений додатковий запит президента Джо Байдена, який включає зокрема й допомогу Україні. Учасники переговорів так і не погодили угоду про безпеку кордону.

Для завершення переговорів потрібно ще декілька днів, заявив лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер, пише The Hill.

"Ми продовжуємо сподіватися, але угода ще не завершена. Є декілька питань, щодо яких досі немає згоди. У такій складній справі, як кордон, важливо не лише те, що ми робимо, а те, як ми це робимо. Тож переговори тривають", - сказав він у Сенаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба закликав міністрів країн ЄС надати Україні більше зброї

Політик залишався на зв'язку з переговорниками протягом усіх вихідних.

Ще один із учасників переговорів сенатор Джеймс Ленкфорд минулого тижня заявляв, що угода буде досягнута у будь-якому разі. Водночас у понеділок він зазначив, що це може зайняти ще кілька днів.

Для перемоги у війні з Росією Україні необхідна підтримка економіки з боку Сполучених Штатів.

Російський диктатор Володимир Путін спрямував свої зусилля на те, щоб зламати економіку України. Кремль робить все можливе, щоб відірвати Україну від світових ринків зерна, сталі, технологій та енергоносіїв, написала спеціальний представник Держдепу США з відновлення України Пенні Пріцкер.

Зараз ви читаєте новину «У Сенаті США зробили нову заяву щодо допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі