середа, 21 серпня 2013 11:23

У "Регіонах" є група депутатів, які вважають лідером партії не Януковича, а Путіна - експерт

У "Регіонах" є група депутатів, які вважають лідером партії не Януковича, а Путіна - експерт
Сергій Таран: Деякі "регіонали" поводяться так, ніби вони є членами партії "Єдина Росія". Фото: 24tv.ua

Заяви "проросійських" народних депутатів від Партії регіонів засвідчують те, що всередині ПР вже є розкол.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав експерт Сергій Таран, коментуючи законопроект "регіонала" Вадима Коленсіченка, яким він пропонує Україні відмовитися від євроінтеграційних прагнень.

"Я думаю, що в Партії регіонів є незначна група депутатів, яка вважає, що почесний голова їхньої партії не Янукович, а Путін. Цих депутатів меншість, але вони є. Відповідно, вони отримують від Росії всіляку підтримку, не виключаю, що навіть фінансову, і поводять себе так, ніби вони є членами партії "Єдина Росія". Депутати Колесніченко і Царьов якраз належать до цієї фракції Путіна у Партії регіонів", - зауважив Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" пропонують Україні відмовитися від європейського вектора - ЗМІ

На думку політолога, така окремішна позиція деяких "регіоналів" лише підтверджує відсутність єдності всередині провладної партії.

"Їхня діяльність є свідченням того, що лави Партії регіонів не такі єдині, як здавалося, що там є очевидні свої розколи. Зокрема зараз є розкол в позиції лояльності або до лідера однієї країни, або до лідера іншої країни", - підкреслив він.

Водночас, Таран переконаний, що поки офіційно Партії регіонів на подібні ініціативи реагувати не буде, незважаючи на те, що подібна позиція Колкесніченка суперечить позиції президента та загалом керівництва партії і держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободі" радять Колесніченку негайно лікуватися

"Думаю, що Партія регіонів не буде показувати, що у них є якісь розколи. Вони поки ігноруватимуть цих депутатів. Але, можливо, їхня діяльність актуалізується, якщо стане зрозуміло, що Україна іде до Європейського союзу", - пояснив він.

Таран додав: "Оскільки публічно позиція ПР не була висловлена, то поки про офіційний розкол мова може не йти. Але очевидно, що такий внутрішній розкол є, він приховується. Тому не виключено, що при розгляді цього законопроекту Колесніченка, дискусія буде відбуватися навіть між членами Партії регіонів. Такі дискусії вже існують. Але не виключено, що вони стануть більш публічними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко вимагає боротися з американскими спецслужбами

Нагадаємо, що "регіонал" Вадим Колесніченко зареєстрував у ВР законопроект "Про внесення змін до законодавства України" (щодо зовнішньополітичного курсу України). Ним він пропонує скасувати положення законів України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" та "Про основи національної безпеки України", в яких зовнішньополітичною метою України є отримання членства в Європейському Союзі. Народний депутат вважає, що в українському законодавстві вектор зовнішньополітичної інтеграції - "набуття членства в Європейському Союзі" - порушує конституційний принцип народного суверенітету.

Зараз ви читаєте новину «У "Регіонах" є група депутатів, які вважають лідером партії не Януковича, а Путіна - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі