понеділок, 14 грудня 2020 13:52

У Раді пропонують взятися аудиторам за міністра Степанова

У Раді пропонують взятися аудиторам за міністра Степанова
Степанов працює міністром охорони здоров'я з березня. Фото: @moz.ukr

Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування звернеться до Рахункової палати про перевірку ефективності використання державних коштів Міністерством охорони здоров'я, яке очолює Максим Степанов.

"На сьогодні за кошти державного бюджету 2020 року в українські лікарні не поставлено жодний лікарський засіб", - заявила депутатка від "Голосу" Ольга Стефанишина, повідомляє "Українська правда".

Однак, за словами депутатки, у державному бюджеті на цей рік передбачено майже 10 млрд грн на фінансування 1350 найменувань і 38 програм.

"На сьогодні ще не завершені тендери по 351 позиції, навіть не оголошені тендери по 91 позиції. Це може призвести до переривання лікування хворих, а воно вже є в деяких областях", – зауважила парламентарка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степанову в Раді сказали про відставку. Що відповів

Міністр охорони здоров'я не визнав існування такої проблеми.

За його словами, цьогоріч ліки поставляли за програмами, які не виконані 2017-го, 2018-го і 2019 року, на 6,1 млрд грн і до кінця року очікуються поставки ще на 1,2 млрд грн.

"Так сталося, оскільки у квітні, коли я прийшов на посаду, у нас не було навіть номенклатури потреби 2020 року, і її треба було терміново зібрати.

У нас не існує проблеми із жодним лікарським засобом. Зрозуміло, що інколи виникають ситуації, коли починають закінчуватись лікарські засоби у деяких регіонах. Але в такому випадку ми одразу робимо перерозподіл з інших регіонів, де є залишки", - пояснив Степанов.

У Верховній Раді обговорюється низка кадрових призначень в уряді. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов залишиться на посаді мінімум до кінця локдауну, повідомляють у депутатських колах.

Зараз ви читаєте новину «У Раді пропонують взятися аудиторам за міністра Степанова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі