середа, 18 січня 2023 01:51

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах розповіли, чому російські терористи почали обстрілювати Україну ракетами з півночі

У Повітряних силах розповіли, чому російські терористи почали обстрілювати Україну ракетами з півночі
Ракети з-400 поки що замінюють російським терористам іранські ракети. Фото: konkurent.ua

Російські терористи почали обстрілювати північ України із зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400, оскільки Росія відчуває величезний дефіцит балістичних ракет, які Українська протиповітряна оборона поки що збивати не може.

Тому терористи намагаються обстрілювати північ країни з ЗРК, так само як вони роблять це на півдні, розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Росія відчуває дефіцит балістичних ракет, які ми не можемо збивати існуючими засобами ППО. Саме тому Росія розраховувала отримати ці ракети в Ірану і зараз заохочує цю країну до поставок, в тому числі за рахунок літаків Су-35" - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Росія вдарила по Києву ракетами до С-400 – у Defense Express прокоментували

За словами спікера ПС ЗСУ, поки немає іранських ракет, РФ буде намагатися обстрілювати Київ та інші північні міста з ЗРК С-300 та С-400.

Російські терористи обстріляли Київ 14 січня новим типом ракет. Це ракети 48Н6ДМ від зенітно-ракетного комплексу С-400. Їх уламки отримали та проаналізували експерти видання Defense Express. На їхню думку, пусковим районом для пуску ракет 48Н6ДМ з С-400, з максимальною часткою ймовірності, є територія білоруського аеродрому "Зябрівка". Він розташований під Гомелем, всього у 20 км від кордону з Україною.

Країна-терорист Росія свідомо використовує зенітні ракети C-300 і C-400 проти України, знаючи їх неточність і те, що ППО складно їх збивати. Саме такими ракетами російські окупанти атакували Україну 14 січня. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах розповіли, чому російські терористи почали обстрілювати Україну ракетами з півночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі