неділя, 15 січня 2023 15:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракетні удари по Києву: Ігнат пояснив нову небезпеку

Ракетні удари по Києву: Ігнат пояснив нову небезпеку
Росія свідомо використовує зенітні ракети C-300 и C-400 проти України, знаючи їхню неточність і те що ППО складно їх збивати, заявив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Фото: Укрінформ

Країна-терористка Росія свідомо використовує зенітні ракети C-300 и C-400 проти України, знаючи їхню неточність і те що ППО складно їх збивати.

Саме такими ракетами окупанти атакували Україну 14 січня. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Ігнат зауважив, що РФ вже використовувала зенітні ракети для ударів по містах, наприклад, по Харкову чи Миколаєву, але Київ 14 січня атакували С-300 і C-400 – вперше.

"Ці ракети неможливо збивати – ну не може С-300 збити С-300, а це комплекс, який у нас основний на озброєнні", – пояснив Ігнат.

Ігнат нагадав, що швидкість ракети С-300 – понад 3000 км/год, С-400 – понад 4000 км/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збиття ракет Х-22: у Повітряних силах визнали помилки у повідомленнях

"Ракета летить так само як і балістична: по траєкторії, по дузі. Місце запуску звичайних ракет С-300 до 150 км. Але є й модифікація ракет С-300, які можуть летіти ще далі. Не кажучи уже про комплекс С-400. Ці ракети летять з великої відстані і влучають. Чим більша дальність, тим більша неточність. Такий принцип вони застосували по Києву", – сказав речник.

Ігнат попередив, що існує подальша загроза ударів С-300 по Києву.

"Але надалі будуть вжиті певні кроки, які стосуються північного напрямку, щоб уникати цього", – зазначив речник.

Призначення зенітно-ракетних систем С-300 – знищення авіації, а також перехоплення крилатих і балістичних ракет. Проте росіяни підступно б'ють з С-300 по цивільних наземних об'єктах у близькому тилу від лінії зіткнення.

Ракети, якими Росія 14 січня атакувала Київ, швидше за все, летіли з північного напрямку по балістичній траєкторії. Тому українська протиповітряна оборона не змогла їх вчасно виявити та збити.

У суботу російські терористи обстрілом зруйнували багатоквартирний житловий будинок у Дніпрі. Під завалами опинилися люди.

Внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці загинуло 25 мирних жителів.

Зараз ви читаєте новину «Ракетні удари по Києву: Ігнат пояснив нову небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі