субота, 14 січня 2023 11:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Звідки і чим Росія у суботу вдарила по Києву ‒ в Повітряних силах розповіли

Звідки і чим Росія у суботу вдарила по Києву ‒ в Повітряних силах розповіли
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, чим Росія вдарила по Києву 14 січня. Фото: armyinform.com.ua

Ракети, якими Росія 14 січня атакувала Київ, швидше за все, летіли з північного напрямку по балістичній траєкторії.

Тому українська протиповітряна оборона не змогла їх вчасно виявити та збити. Про це у коментарі Українській правді розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Балістика не є доступною, щоб ми її виявляли і збивали", ‒ сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія підняла в повітря бомбардувальники – можливий масований удар

За його словами, спеціалісти вивчатимуть за уламками, який саме тип ракет застосував ворог.

"Але очевидно, що це були або балістичні ракети, або зенітні ракети С 300, які летять по балістичній траєкторії. Оповіщення про ракетну небезпеку надійшло із запізненням через відсутність радіолокаційних даних та інформації з інших джерел. На жаль, у Збройних силах України немає ефективних засобів щодо виявлення та знищення балістичних ракет", ‒ наголосив Ігнат.

Він також підтвердив, що група російських стратегічних бомбардувальників Ту-95 зараз перебуває у повітрі. Але чи пустять вони ракети, поки не відомо. Політ ворожих літаків відстежується.

У Києві та області 14 січня було оголошено повітряну тривогу. Перед тим у місті було чутно кілька вибухів. Повідомили про влучання у деяких районах столиці.

14 січня на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському й Середземному морях перебувають 18 суден Російської Федерації. У Чорному морі на бойовому чергуванні стоїть сім ворожих кораблів, серед яких є щонайменше один носій крилатих ракет "Калібр" із загальним залпом у вісім ракет, повідомили у суботу Військово-морські сили України.

Зараз ви читаєте новину «Звідки і чим Росія у суботу вдарила по Києву ‒ в Повітряних силах розповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі