пʼятниця, 18 березня 2022 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

У МЗС розкрили перші подробиці щодо зустрічі Зеленського й Путіна

У МЗС розкрили перші подробиці щодо зустрічі Зеленського й Путіна
Президент Зеленський до зустрічі готовий. Фото: facebook.com/UkraineMFA

Президент України Володимир Зеленський готовий "хоч завтра" зустрітися із президентом Росії Володимиром Путіним.

На зустрічах делегацій України та РФ, що зараз відбуваються, виникає низка питань, які переговорники не можуть вирішити самостійно, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає "Українська правда".

"Президент Зеленський до зустрічі готовий. Його позиція чітка, вона сформульована з усіх питань, і Україна до цієї розмови готова. Учасники переговорів не мають мандату на вирішення всіх питань. Поки цього немає, ми продовжуємо робити свою роботу, тобто робити все для того, щоб на переговорах позиція України була якомога сильнішою", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС розповіли про наслідки відмови РФ виконувати рішення суду ООН

Водночас про місце зустрічі Зеленського з Путіним наразі невідомо.

"Конкуренція. Там уже змагання між різними країнами, щоб прийняти цю зустріч. Я можу сказати, що змагання за право провести зустріч Зеленського і Путіна більш запекліше, ніж змагання за проведення Олімпійських ігор", - сказав Кулеба.

24 лютого о четвертій ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС розкрили перші подробиці щодо зустрічі Зеленського й Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі