пʼятниця, 29 березня 2013 11:26

У МЗС кажуть, що Росія завчасно попередила про військові навчання ЧФ

У МЗС кажуть, що Росія завчасно попередила про військові навчання ЧФ
У МЗС України запевняють, що всі процедурні моменти щодо навчань ЧФ РФ були дотримані. Фото: dt.ua

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що російська сторона попередила Київ про намір провести військові навчання у Чорному морі за участю кораблів Чорноморського флоту і ніяких підстав для занепокоєння з цього приводу немає.

"За даними, які ми отримали від нашого Міністерства оборони, російська сторона у відповідності з усіма двосторонніми угодами, укладеними Україною з РФ, завчасно сповістила українську сторону про проведення цих навчань", - повідомив в. о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Навчання Росії на Чорному морі - чергова спроба політичного тиску на Україну" - Джемільов

Таким чином, згідно з інформацією МЗС, ніяких підстав для занепокоєння або переживань із приводу проведення РФ навчань немає, оскільки всі процедурні моменти були дотримані.

Чинна нормативна база між Україною і Росією передбачає інформування української сторони у разі участі кораблів та підрозділів ЧФ у подібних заходах. Таке інформування відбувається на регулярній основі напередодні всіх навчань, в яких бере участь ЧФ Росії.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС кажуть, що Росія завчасно попередила про військові навчання ЧФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі