субота, 08 грудня 2012 11:52

Росія значно перевищила допустиму кількість військових у Севастополі - експерт

Росія значно перевищила допустиму кількість військових у Севастополі - експерт
Загальна кількість особового складу морської піхоти і особового складу морської авіації наземного базування не повинна перевищувати 1987 осіб. Фото: pravda.sebastopol.ua

Загальна кількість особового складу морської піхоти і особового складу морської авіації наземного базування ЧФ РФ не повинна перевищувати 1987 осіб. Тим часом, стверджує директор міжнародних програм Центру НОМОС Дмитро Штибліков, на сьогоднішній день ця цифра значно перевищена.

Ключовим для Чорноморського флоту Російської Федерації на сьогоднішній день є угода по кількості особового складу морської піхоти.

Експерт відзначив, що в контексті підвищення боєготовності підрозділів російського Чорноморського флоту, що базується в Криму, питання модернізації кораблів не є на сьогодні ключовим для Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії заборонили мати флот на Чорному морі

"Для Росії сьогодні дуже важливими є угоди по кількості особового складу морської піхоти на території України, по переміщенню військ поза гарнізонами. Це ті речі, які впливають на боєготовність і безпосередньо порушують раніше підписані угоди з Україною", - вважає експерт.

Так, відповідно до додатку №2 до угоди про параметри розділу ЧФ РФ, загальна кількість особового складу морської піхоти і особового складу морської авіації наземного базування не повинна перевищувати 1987 осіб. Тим часом, як стверджує Штибліков, "на сьогоднішній день ця цифра значно перевищена. Хоча цей факт і не афішується російською стороною".

Зараз ви читаєте новину «Росія значно перевищила допустиму кількість військових у Севастополі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

81

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі