вівторок, 18 січня 2011 10:07

У Москві може з'явитись українська електронна бібліотека

У Москві може з'явитись українська електронна бібліотека

Лідер політичної партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк виявив бажання взяти на себе фінансування сучасної електронної української бібліотеки при Національно-культурному центрі в Москві.

Як повідомляє прес-служба "Фронту змін", Яценюк звернувся з листом до міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка з проханням сприяти цій справі й дати необхідні розпорядження посольству України в Росії.

"Обшуки української бібліотеки в Москві й вилучення з її фондів книжок визначних діячів української історії та культури ще раз засвідчили необхідність створення у столиці РФ книгозбірні, яка не була б залежною від російської влади й виконувала функцію повноцінного центру поширення об'єктивних знань про Україну", - зазначається в листі.

Яценюк переконаний, що таку місію не може виконати Інформаційно-довідкова бібліотека при Національному культурному центрі в Москві, основний фонд якої за обсягом (7 тис. одиниць) поступається не тільки фондам районних, а й деяким сільським бібліотекам України.

Політик пропонує своє фінансування сучасної електронної бібліотеки при Національно-культурному центрі в Москві, яка "відповідатиме світовим вимогам організації бібліотечної справи, матиме обладнані місця для роботи з електронними книгами і, таким чином, не вимагатиме додаткової площі".

Яценюк додав, що створення бібліотеки, яка стала б потужним центром української літератури, суспільно-політичної думки, культури й мистецтва в Росії, є справою держави Україна.

Нагадаємо, що 16 січня в бібліотеці української літератури в Москві був проведений черговий обшук. За словами директора установи Наталії Шариної, під час обшуку російські правоохоронці поводили себе грубо.

Зараз ви читаєте новину «У Москві може з'явитись українська електронна бібліотека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі