неділя, 16 січня 2011 17:01

Новий обшук української бібліотеки у Москві: рукоприкладство міліції, у директора - гіпертонічний криз

Новий обшук української бібліотеки у Москві: рукоприкладство міліції, у директора - гіпертонічний криз

Співробітник міліції під час проведення третього обшуку Бібліотеки української літератури (БУЛ) в Москві, у п'ятницю, 14 січня,  застосував фізичну силу проти директора установи Наталії Шаріної. Зі її словами, рукоприкладством займався співробітник міліції в званні підполковника, "який поводився неналежним чином".

Вона уточнила, що підполковник штовхнув її в її власному кабінеті "без усіляких на те підстав". Шаріна впала на підлогу й отримала пошкодження. Викликана працівниками бібліотеки "швидка допомога" констатувала гіпертонічний криз. Але від госпіталізації директор відмовилася, оскільки не могла залишити бібліотеку, де розпочався обшук.

Проте після завершення обшуку Шаріна звернулася за медичною допомогою в Боткінську лікарню. За її словами, медичний висновок за фактом отриманих травм потрапив до кримінального зведення, і цим вже займається дільничний міліціонер.

Директор Бібліотеки української літератури Шаріна повідомила, що має намір написати скаргу до прокуратури на дії співробітника, який її штовхнув.

Нагадаємо, міліцейські гоніння на Бібліотеку української літератури в Москві розпочалися 21 грудня 2010. Там шукають видання, які нібито пропагують націоналізм. Під час трьох обшуків вилучено понад 50 книг для експертизи, жорсткі диски і сервери установи.

12 січня 2011 року МЗС України заявило, що після новорічних і різдвяних свят Бібліотека української літератури в Москві повністю відновила роботу в звичайному режимі.

13 січня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сказав, що Бібліотеку української літератури "ніхто не закривав".

"Там дійсно було вилучено кілька книг, які нині вивчаються на предмет нашого законодавства, яке забороняє поширення націоналістичних ідей", - сказав він.

За матеріалами Укрінформ

Зараз ви читаєте новину «Новий обшук української бібліотеки у Москві: рукоприкладство міліції, у директора - гіпертонічний криз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі