середа, 22 січня 2014 13:35

У Донецьку палять прапори "Свободи" і агітують за "диктаторські закони"

Станом на 12.45-13.00 на ділянці вулиці Артема в Донецьку, де відбувалися одночасно 2 мітинги - прихильників і противників Євромайдану.

Не працюють мобільні телефони і модеми.

У 12.50 - прийшли прихильники Януковича, вихопили прапор політичної партії "Свобода" і спалили його, вишикувавшись в коло.

Раніше о 10.00 відбулася церемонія покладання квітів з нагоди Дня Соборності та Свободи України (пам'ятник Т.Г.Шевченко). На мітингу люди тримали прапори Партії регіонів, перед присутніми виступили голова Донецької обласної ради Андрій Федорук, голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький і міський голова Донецька Олександр Лук'янченко.

Автор: Фото: novosti.dn.ua
 

Об 11.00 розпочалася позачергова 28 сесія Донецької обласної ради 6 скликання. На розгляд сесії вноситься питання "Про звернення депутатів Донецької обласної ради в зв'язку із суспільно-політичною ситуацією в Україні".

"Нове законодавство, що посилює покарання за погромні дії, повинно бути застосовано з усією рішучістю", - зазначено у зверненні.

Автор: Фото: novosti.dn.ua
 

Об 11.20 представники донецького Євромайдана заявили, що протягом останніх трьох днів агресивні прихильники президента Януковича погрожуютьт їм.

Під час сесії облради, на вулиці біля пам'ятника Шевченку чергували прибічники Януковича.

До 12.00 на площу перед пам'ятником Шевченка почали приходити прихильники Януковича. Близько 1 тисячі людей прийшли підтримати курс президента та уряду з прапорами Партії регіонів. Запрошення на пропрезидентський мітинг розсилали напередодні районні в місті Донецьку ради.

О 12.00 з протилежного боку від пам'ятника Шевченка зібралися прихильники Євромайдану, які мали намір пройти колоною до річки Кальміус, де провести мітинг на честь Дня соборності України, але їх заблокували близько 30 прихильників президента України Януковича. Активісти Антимайдану завадили початку ходи, що мав стартувати від пам'ятника Шевченку та завершитися на мосту по бульвару Шевченка через річку Кальміус. "Євромайданівці" розгорнули прапор України. Сутичок не зафіксовано, але "євромайданівці" не можуть розпочати ходу, ведуться словесні перепалки, прихильники Януковича постійно ображають "євромайданівців". На протилежній стороні вулиці Артема - біля пам'ятника Шевченку проходить мітинг "регіоналів". Незважаючи на блокування, активісти донецького Евромайдана, вишикувалися в шеренгу вздовж вулиці Артема і заспівали гімн України.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку палять прапори "Свободи" і агітують за "диктаторські закони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі